Biotech Office-19

Cambridge Biotech

Scope

Environmental Graphics & Wayfinding

Location

Cambridge, MA

Design Team

Margaux VanHoutte, Susi Sanchez, Lee Dykxhoorn

Interior Architects

Perkins & Will

Photographer

Jane Messnger

Completed

2022

For their new headquarters in Cambridge, the biotech company tapped the UX team to tell their story throughout their 124,000-square-foot office and lab space.

Designing alongside the interior architects, Perkins & Will, the UX team programmed and designed the artwork for the "portals" the architects conceived as important transition between spaces and repeated at each of the 4 floor levels. Taking a deep dive into their science and company culture, UX produced 4 dynamic, themed moments, saturated with color, information, and the key elements of the company's culture.

Biotech Office-7
Biotech Office-18
Biotech Office-16
Portal Iso Sketch.jpg

A key request from the Client was that the installation be changeable over time. To achieve this, UX worked closed with the fabricators, Blue Hive to devise a system that could provide that flexibility. The 3-D installations are held together with magnets, allowing for the content to change over time. The graphics are easily removeable, leaving behind a sculptural wall between installations.

Biotech Office-20
Biotech Office-5
Biotech Office-12
Biotech Office-3
Biotech Office-14
Biotech Office-22
Biotech Office-10